ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χυλοπιτακι με ντοματίνια και κοτόπουλο

Yλικά για 4 μερίδες:

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)

200 γρ. χυλοπιτάκι

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κούπες ζωμού λαχανικών

½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και τα φιλέτα κοτόπουλου και μόλις πάρουν μία βράση σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 425 kcal

Υδατάνθρακες: 53 γρ.

Πρωτεΐνη: 31.8 γρ.

Λιπαρά: 10.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.