ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Σουβλακι με μανιτάρια

Yλικά για 2 μερίδες:

2 πίτες για σουβλάκι

300 γρ. καφέ μανιτάρια

2 κ.σ. worcestershire sauce (προαιρετικά)

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα περνάμε προσεκτικά για να μην τα σπάσουμε μέσα από ξύλινα ή ανοξείδωτα καλαμάκια για σουβλάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε και προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με λίγη worcestershire sauce. Τα ψήνουμε σε τηγάνι με γραμμές ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή στο γκριλ, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και αφήνοντας τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά σε υψηλή φωτιά. Ψήνουμε και τις πίτες για σουβλάκι σε τηγάνι ή σε ψηστιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να κάνουμε τυλιχτό το σουβλάκι προσθέτοντας μαγιονέζα light με πιπέρι όπως στο σουβλάκι με χαλούμι ή bbq sauce.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 235 kcal

Υδατάνθρακες: 44 γρ.

Πρωτεΐνη: 8.5 γρ.

Λιπαρά: 1.9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.5 γρ.