ΣΟΥΠΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

Σουπα αβοκαντο με αγγουρι

Yλικά για 2 μερίδες:

1 ώριμο αβοκάντο

1 αγγούρι χωρίς φλούδα και σπόρια

2 κούπες νερό

χυμό από ½ lime (ή λεμόνι)

10 φύλλα βασιλικού

½ κ.σ. σκόνη από ζωμό λαχανικών

1 φρέσκο κρεμμύδι μόνο το πράσινο μέρος του

2 κ.σ. κουκουνάρι

φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ραβδομίξερ χειρός αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Σερβίρουμε κρύα και γαρνίρουμε με κουκουνάρι και φρέσκο βασιλικό. Συνοδεύουμε με σκορδόψωμο ή με κρουτόν και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή):

Ενέργεια: 183 kcal

Υδατάνθρακες: 13.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Λιπαρά: 14.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.1

Φυτικές Ίνες: 8 γρ.