ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΨΗΤΟ

Καλαμπόκι ψητό

Yλικά για 2 μερίδες:

2 ολόκληρα καλαμπόκια

λίγο θυμάρι

1 κ.γ. βούτυρο light ανάλατο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καλαμπόκια για περίπου 2 ώρες. Τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ηλεκτρική σχάρα ή στο γκριλ στο φούρνο για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το θυμάρι. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα καλαμπόκια αλοίφουμε με τα καλαμπόκια.

Διατροφικές πληροφορίες ανά καλαμπόκι

Ενέργεια: 193 kcal

Υδατάνθρακες: 30.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.3 γρ.

Λιπαρά: 7.6 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.3 γρ.