ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ JALAPENOS

Κοτόπουλο με πιπεριές jalapenos

Yλικά για 2 μερίδες:

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα

2 μικρές πράσινες πιπεριές jalapenos κομμένες σε ροδέλες

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος light

40 γρ. τυρί κρέμα light

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου ginger

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

πιπέρι

Εκτέλεση

Τεμμαχίστε τα φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια των 2 εκ. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε υψηλή φωτιά ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το ginger και το σκόρδο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τις μισές πιπεριές jalapenos και αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί το κοτόπουλο. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε προαιρετικά με ρύζι και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη πιπεριά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 292 kcal

Υδατάνθρακες: 5.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 41.2 γρ.

Λιπαρά: 12.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 6.5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.