ΜΑΛΑΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Μαλακά Κριτσινια με λιαστή ντομάτα

Yλικά για περίπου 40 κριτσίνια:

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

¾ κούπας γάλα 1,5%

20 λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι) ψιλοκομμένες

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι ξερή μαγιά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα προσέχοντας να μη βράσει, θέλουμε να είναι χλιαρό και σε τέτοια θερμοκρασία έτσι ώστε όταν βάζουμε το δάχτυλο μας μέσα να μην καιγόμαστε (περίπου 45 βαθμούς). Ανακατεύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε μέσα στο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για περίπου 15 λεπτά να δουλέψει η μαγιά και να αφρίσει το γάλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα και το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να ανέβει και να διπλασιαστεί ο όγκος της. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ενσωματώνουμε στη ζύμη μας. Στη συνέχεις τη χωρίζουμε σε περίπου 40 μπαλάκια και με τα δάχτυλα μας τα ανοίγουμε σε μπαστουνάκια πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κριτσίνι (1/20 συνταγής)

Ενέργεια: 121 kcal

Υδατάνθρακες: 18.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.6 γρ.

Λιπαρά: 4.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.