ΝΑΤΣΟΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

νατσος με κιμά κοτόπουλου

Yλικά για 8 μερίδες:

Για τα νατσος

1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού Pan

220 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για τον κιμά κοτόπουλου

400 γρ. κιμά κοτόπουλου

300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

½ κ.γ. μπαχάρι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα νάτσος

Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά από τη μία μεριά και ένα λεπτό από την άλλη. Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο τη μία πάνω από την άλλη όταν είναι έτοιμες και τις σκεπάζουμε έτσι ώστε να παραμείνουν μαλακές. Στη συνέχεια με ψαλίδι κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικά κομμάτια, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Για τον κιμά κοτόπουλου

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κάρυ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα νάτσος και προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τυρί light της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και προαιρετικά με πικάντικη σάλτσα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα ( ¼ συνταγής)

Ενέργεια: 268 kcal

Υδατάνθρακες: 28.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 14.5 γρ.

Λιπαρά: 11.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.