ΠΑΓΩΤΟ MATCHA MAIDEN

Matcha maiden παγωτo

Yλικά για 8 μερίδες:

240 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος (35% λιπάρα)

350 γρ. παγωμένο ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. matcha maiden

2 κ.γ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη σκόνη matcha maiden στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα. Σε κρύο κάδο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά την πάστα matcha maiden με το ζαχαρούχο και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο με τη σαντιγύ. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να πάρει το μείγμα μας ομοιόμορφη σύσταση. Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού και καταψύχουμε για 6 ώρες εάν επιθυμούμε μαλακή σύσταση ή παραπάνω ώρες για πιο σκληρό. Προαιρετικά γαρνίρουμε με σταγόνες καραμέλας ή καραμέλα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)

Ενέργεια: 277 kcal

Υδατάνθρακες: 29.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.9 γρ.

Λιπαρά: 15.2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 9.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.5 γρ.