ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ LIGHT

Τυροπιτακια κουρού light

Yλικά για 32 πιτάκια:

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%

100 γρ. βούτυρο soft ελαφρύ

30 γρ. σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)

2 κ.σ. baking powder

70 ml νερό

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

200 γρ. philadelphia light

1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο

1 μικρό αυγό

σουσάμι και έξτρα αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλα μας όλα τα υλικά ώστε να πάρουν μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 32 μπαλάκια (περίπου 29-30 γρ. το ένα) και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι διαμέτρου περίπου 8-10 εκ. Γεμίζουμε κάθε πιτάκι στο κέντρο με μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και επειδή η γέμιση είναι ρευστή πιάνουμε το πιτάκι από τις άκρες και το σηκώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό με τα δάχτυλα μας και σφραγίζουμε καλά το πιτάκι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Αλοίφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά τυροπιτάκι

Ενέργεια: 98 kcal

Υδατάνθρακες: 12.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

Λιπαρά: 3.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.