ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Φωλιές με κρέμα γιαούρτι και λεμόνι

Yλικά για 12 μερίδες (12 φωλιές):

3 φύλλα κρούστας

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 0-2%

4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

2 κ.σ. μέλι

4 φύλλα ζελατίνης

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2/3 κούπας raspberries

1 κούπα κρύο νερό

6 κ.σ. καυτό νερό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα 3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε 12 όμοια τετράγωνα. Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψάκι για muffins, τοποθετούμε ένα τετράγωνο φύλλου σε κάθε θηκάκι και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τον πάτο και τα πλάγια ώστε να σχηματιστούν φωλιές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τοποθετήσουμε 3 φύλλα σε κάθε θηκάκι, λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το μέλι και το μισό ξύσμα λεμονιού. Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης από το παγωμένο νερό και τα διαλύουμε σε ελάχιστο καυτό νερό (περίπου 5-6 κ.σ.). Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το μείγμα μας (περίπου 2 ώρες). Στη συνέχεια αφαιρούμε από το ψυγείο και χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός για να αφρατέψει. Γεμίζουμε τις θήκες από το φύλλο κρούστας και γαρνίρουμε με φρέσκα raspberries και άζνη ζάχαρη.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)

Ενέργεια: 154 kcal

Υδατάνθρακες: 16 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.9 γρ.

Λιπαρά: 4.9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.