DIETSTORIES DONUTS

Dietstories donuts

Υλικά για 12 donuts

Για τα donuts:

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο αλάτι

Για το γλάσο:

1 κούπα άχνη ζάχαρη

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. νερό

ξύσμα από 1 λεμόνι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίζουμε το αλέυρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ. Ρίχνουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε 2 φόρμες σιλικόνης για donuts. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το γλάσο

Ρίχνουμε με όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και να ανακατεύουμε καλά. Βυθίζουμε το κάθε donut μέχρι τη μέση. Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε σε μια σχάρα για να στεγνώσει το γλάσο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με πολύχρωμα ζαχαρωτά.

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (1/12 συνταγής)

Ενέργεια: 178 kcal

Υδατάνθρακες: 32.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.3 γρ.

Λιπαρά: 5.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.