MATCHA MAIDEN SCONES

Matcha maiden scones

Υλικά για περίπου 16 scones:

1½ κ.σ. matcha maiden powder

2 1/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.

1 κούπα τρίμμα αποξηραμένης καρύδας

1/3 κούπας κρύο νερό

2 αυγά

4 κ.σ. βούτυρο

5 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

Για το γλάσο

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

50 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 κ.σ. matcha maiden powder

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι και το matcha maiden και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το νερό και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο με πάχος περίπου 1,5 εκατοστό. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 16 λεπτά. Αφαιρούμε τα scones από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσοο. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και κοσκινίζουμε από πάνω το matcha maiden ανακατεύοντας καλά. Μόλις τα scones κρυώσουν διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη και γλάσο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά scone

Ενέργεια: 130 kcal

Υδατάνθρακες: 19 γρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Λιπαρά: 4.6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.3 γρ.