ΓΕΜΙΣΤΑ PORTOBELLO

Γεμιστά portobello

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά:

4 μανιτάρια portobello

100 γρ. κρέμα τυρί light

40 γρ. τριμμένο ρεγκάτο light

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγο φρέσκο θυμάρι

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτσάνι από το εσωτερικό των μανιταριών και αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί, το ρεγκάτο, το σκόρδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μοιράζουμε τη γέμιση τυριού στα 4 μανιτάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή):

Ενέργεια: 180 kcal

Υδατάνθρακες: 9.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 10.3 γρ.

Λιπαρά: 12.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.1

Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.