ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ

Καλαμάκια κοτόπουλου με σταφυλι

Yλικά για 6 καλαμάκια:

300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου τεμμαχισμένο σε κομμάτια 2 εκ.

25 ρώγες σταφύλι χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο (ή αποξηραμένο δενδρολίβανο)

1 κ.γ. κάρυ

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε καλαμάκια για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ κομμάτια κοτόπουλου και ρώγες σταφύλι. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το κάρυ, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πινέλο αλοίφουμε από όλες τις πλευρές τα καλαμάκια και σε γκριλέρια (ή στο φούρνο) ψήνουμε τα καλαμάκαι πρώτα σε υψηλή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Προαιρετικά συνοδεύεται με σάλτσα γιαουρτιού με μυρωδικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά καλαμάκι (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 108 kcal

Υδατάνθρακες: 4.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 11.6 γρ.

Λιπαρά: 4.6 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ.