ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Καλαμάκια με λαχανακια Βρυξελλων και γλυκοπατάτα

Yλικά για 2 μερίδες:

180 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε τριγωνάκια 1,5 εκ.

12 λαχανάκια βρυξελλών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σουρώνουμε. Σε καλαμάκια για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ λαχανάκια Βρυξελλών και κομμάτια γλυκοπατάτας. Σε ένα μικτό μπολ αναμειγνύμουμε το ελαιόλαδο με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα καλαμάκια λαχανικών. Σε ηλεξτρική ψηστιέρα ή σε τηγάνι με γραμμές ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πλαισιώνουμε με σάλτσα γιαουρτιού ή με μουστάρδα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 186 kcal

Υδατάνθρακες: 28.3 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.3 γρ.

Λιπαρά: 7.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7 γρ.