ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Λαχανακια Bρυξελλών φούρνου με σταφύλια και καρύδια

Yλικά για 2 μερίδες:

400 γρ. λαχανάκια Bρυξελλών

25 γρ. καρύδια

½ κούπα σταφύλι χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο με μέλι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κόβουμε στη μέση. Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε αλάτισμένό, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα λαχανάκια, τα καρύδια και το σταφύλι όλόκληρο ή κομμένο στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και με ένα πινέλο περνάμε το περιεχόμενο του ταψιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 268 kcal

Υδατάνθρακες: 33.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 9.7 γρ.

Λιπαρά: 15.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 8.4 γρ.