ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πικαντικο Γεμιστό κοτόπουλο

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα (450-500 γρ.)

50 γρ. κρέμα τυρί light

20 γρ. τριμμένο ρεγκάτο light

20 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 καυτερή πιπεριά jalapeno κομένη σε ροδέλες (ή κόκκινη πιπεριά αν δε το θέλουμε spicy)

30 γρ. μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου κάνουμε 4-5 χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας “τσέπες” για γέμιση προσέχοντας να μην κόψουμε τελείως το κοτόπουλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον γαλοπούλας και το ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί, το ρεγκάτο, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπείκον γαλοπούλας και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τις τσέπες του κοτόπουλου με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριού και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σαλάτα και φρέσκα μυρωδικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή):

Ενέργεια: 289 kcal

Υδατάνθρακες: 9.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 41 γρ.

Λιπαρά: 12.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.3 γρ.