ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Ρεβίθια με καραμελωμενα κρεμμυδια και λουκάνικο γαλοπούλας

Υλικά για 4 μερίδες:

300 γρ. ρεβίθια

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

150 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προήγουμενο βράδυ σε μπολ με περίσσεια νερού και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και σε κατσαρόλα με βραστό νερό, τα ρίχνουμε να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου) και τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν με σκεπασμένο καπάκι. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το λουκάνικο σε κομματάκια και σε αντικολλητικό τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικο και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή και θυμάρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 347 kcal

Υδατάνθρακες: 37.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 24 γρ.

Λιπαρά: 11.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.