ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

ρολακια μπρόκολου

Υλικά (για 16 ρολάκια):

500 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

4 φέτες ψωμί ολικής

2 αυγά

50 γρ. τριμμένο τσένταρ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμου

10 φυλλαράκια βασιλικού

¼ κ.γ. σκόη τσίλι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε για 1 λεπτό το μπρόκολο. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός, το αφήνουμε να στραγγίξει και το ψιλοκόβουμε. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα περνάμε τις φέτες ψωμιού με το δυόσμο, το βασιλικό, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν ψιλό τρίμμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπρόκολο, το τρίμμα ψωμιού, τα αυγά, το τσένταρ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χεριά μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε 16 ρολάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα. Σερβίρουμε με σπιτική bbq sauce.

Διατροφικές πληροφορίες ανά ρολάκι

Ενέργεια: 39 kcal

Υδατάνθρακες: 4.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.1 γρ.

Λιπαρά: 1.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.8 γρ.