ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Φακες με κινοα

Μερίδες Συνταγής: 5

Υλικά:
1½ κούπα φακές
1 κούπα λευκή κινόα
300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή κότας)
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ) – προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, τις φακές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά. Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό αν χρειαστεί. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ή με φρέσκο κόλιανδρο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/5 συνταγής):
Ενέργεια: 322 kcal
Υδατάνθρακες: 44.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 13 γρ.
Λιπαρά: 7.4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.7
Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.