ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ

Μηλα ψητά

Yλικά για 4 μερίδες:
4 μήλα
15 γρ. σταφίδες ξανθές
15 γρ. σταφίδες μαύρες
2 κ.σ. μέλι
30 γρ. καρύδια
½ κ.γ. κανέλλα κεϋλάνης σε σκόνη
4 στικς κανέλλας

Εκτέλεση
Κόβουμε μία χοντρή φέτα από κάθε μήλο δημιουργώντας καπάκια. Αφαιρούμε το περιεχόμενο των μήλων αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο γύρω γύρω. Κρατάμε τη γέμιση εκτός από τα κουκούτσια και τις φλούδες τους και την ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο των μήλων με την κανέλλα, το μέλι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα, βυθίζουμε μέσα τους τα στικς κανέλλας και σκεπάζουμε με τα κομμένα καπάκια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο νερό (περίπου 1 εκ.) και τοποθετούμε τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μήλο (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 216 kcal
Υδατάνθρακες: 37 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 8.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5.7 γρ.