BISCOTTI ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Biscotti με λιαστή ντομάτα και ελιά

Υλικά για 25 biscotti:

210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

½ κ.γ. baking powder

2 κ.σ. ελαιόλαδο

25 γρ. ζάχαρη

1½ κ.σ. ανάμεικτα αποξηραμένα μπαχαρικά

2 αυγά

4 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες

15 αποξηραμένες λιαστές ντομάτες χωρίς λάδι ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Την πλάθουμε σχηματίζοντας μια φραντζόλα, την οποία τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να κρυώσει. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/25 συνταγής)

Ενέργεια: 54 kcal

Υδατάνθρακες: 8 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.5 γρ.

Λιπαρά: 1.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.