MATCHA MAIDEN CUPCAKES

Matcha maiden cupcakes with frosting

Για τα cupcakes (για 12 cupcakes):
3 κρόκους αυγού
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ. σπορέλαιο
80 γρ. γιούρτι 2%
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.σ. baking powder
2½ κ.σ. matcha maiden powder
λίγο αλάτι
για τη μαρέγκα
4 ασπράδια αυγού
60 γρ. ζάχαρη

Για το frosting:
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. matcha maiden powder

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το matcha maiden και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τους κρόκους και τα 30 γρ. ζάχαρη. Σταδιακά προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε σταδιακά το μείγμα του matcha maiden με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 60 γρ. ζάχαρη, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε έως ότου γίνει η μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα και τη διπλώνουμε απαλά στο μείγμα με το matcha maiden. Θέλουμε το μείγμα μας να μη χάσει όγκο γι αυτό δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα. Γεμίζουμε 12 φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Για το frosting:
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Γεμίζουμε ένα κορνέ με το μείγμα χρησιμοποιώντας τη μύτη αστέρι (αν έχουμε) και στολίζουμε τα cupcakes.

Διατροφικές πληροφορίες ανά cupcake
Ενέργεια: 192 kcal
Υδατάνθρακες: 29 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.6 γρ.
Λιπαρά: 11 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ.