ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ

Κανελονια λάχανου

Μερίδες Συνταγής: 6

Για τον κιμά:
200 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Για τα κανελονια λάχανου:
18 φύλλα λάχανου
400 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον κιμά
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι ή και τριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται.
Για τα κανελονια λάχανου
Σε ένα ταψί με πολύ ζεστό νερό βάζουμε τα φύλλα του λάχανου και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε προσέχοντας να μην τα καταστρέψουμε. Σε κάθε φύλλο λάχανου βάζουμε μία κουταλιά στης σούπας κιμά και το τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε στιβάζοντας τα ρολάκια λάχανου σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Ζεσταίνουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο, τη σκόνη ζωμού και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε το πυρέξ με τα κανελονια λάχανου με το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν χρειαστεί για να καλύψουμε όλα τα κανελονια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και για άλλα 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 238 kcal
Υδατάνθρακες: 10.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 19.1 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.