ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Λαχανορυζο με κουρκουμά

 
Υλικά για 3 μερίδες:
1 κούπα ρύζι γλασέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ λάχανο χοντροκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουρκουμά
500 γρ. ζωμό λαχανικών
αλάτι & πιπέρι

 
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεσαία κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό και έξτρα πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/3 συνταγής)
Ενέργεια: 311 kcal
Υδατάνθρακες: 59.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.7 γρ.
Λιπαρά: 3.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.