ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ

Ταμπουλε με σιτάρι

Yλικά για 2 μερίδες:
100 γρ. σιτάρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών
10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 μικρό αγγουράκι Κρήτης καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το σιτάρι και το σουρώνουμε. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το σιτάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό. Μόλις το σιτάρι μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε αν υπάρχει περίσσεια νερού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιτάρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)
Ενέργεια: 255 kcal
Υδατάνθρακες: 45.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.7 γρ.
Λιπαρά: 3.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.