ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Φασολια μαυρομάτικα με μανταρίνι και σύκο
Υλικά για 4 μερίδες:
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
3 μανταρίνια
5 αποξηραμένα σύκα
20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου), το θυμάρι και τα φασόλια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν με σκεπασμένο καπάκι. Κόβουμε τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια. Σουρώνουμε τα μαυρομάτικα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα με τα μανταρίνια, τα καρύδια, τα σύκα, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και προαιρετικά προσθέτουμε μπαλσάμικο ή κρέμα μπαλσάμικου.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)
Ενέργεια: 314 kcal
Υδατάνθρακες: 55.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17 γρ.
Λιπαρά: 4.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 9.5 γρ.