ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Φλογερες φούρνου με σπανάκι

 

Yλικά για 3 μερίδες (12 φλογέρες):
3 φύλλα κρούστας
60 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σουσάμι
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με ελάχιστο (1 κ.γ.) ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το σπανάκι τα βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα light τρίβοντας τη με τα χέρια μας. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο , διπλώνουμε στη μέση και ξανά στη μέση και κόβουμε ώστε να πάρουμε 12 μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο πάνω μέρος μίας λωρίδας, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τις άκρες του φύλλου. Διπλώνουμε τις 2 άκρες, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τυλίγουμε σφιχτά και κλείνουμε την κάθε φλογέρα με λίγο έξτρα ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε το πάνω μέρος με ελάχιστο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (4 φλογέρες)
Ενέργεια: 318 kcal
Υδατάνθρακες: 25.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.1 γρ.
Λιπαρά: 18.4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.