APPLE LEATHER (ΡΟΛΟ ΜΗΛΟΥ)

Apple leather (ρολό μήλου)

 

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
500 γρ. μήλα καθαρισμένα
¼ κούπας νερό
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και μόλις πάρουν μία βράση, τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Παίρνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου μας, το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τον πουρέ και τον απλώνουμε με μία μαρίζ, δημιουργώντας μια στρώση περίπου 5 χιλιοστών. Χτυπάμε λίγο το ταψί στον πάγκο ώστε να στρωθεί καλύτερα ο πουρές και τοποθετούμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου 7 ώρες. Χρειαζόμαστε πολύ χαμηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να μην καεί το μήλο και να απομακρυνθεί όλη η υγρασία. Είναι έτοιμο όταν το ακουμπάμε με το δάχτυλο και δεν κολλάει. Μπορούμε να βάλουμε το ταψί το βράδυ και να το αφαιρέσουμε το πρωί. Μόλις κρυώσει τελείως το κόβουμε με ψαλίδι μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε λωρίδες και το τυλίγουμε ρολό. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο και ξεκολλάμε από το χαρτί το κομμάτι που θα φάμε κάθε φορά.

 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής):

Ενέργεια: 69 kcal
Υδατάνθρακες: 18.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 0.2 γρ.
Λιπαρά: 0.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.