BURGER ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Burger ντομάτας

 

Μερίδες Συνταγής: 6

 

Υλικά για 6 μπιφτέκια:
6 μεγάλες ντομάτες
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
1 μεγάλο αυγό
1½ κούπα τριμμένη φρυγανιά με πάπρικα, καπνιστή πάπρικα και αλάτι (χτυπάμε τις φρυγανιές με τα μπαχαρικά και το αλάτι σε πολυκοπτικό μηχάνημα
90 ml ημίπαχο φρέσκο γάλα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
20 γρ. ρεγκάτο light
60 γρ. μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 5 λεπτά σε αντικολλητικό σκεύος με το ελαιόλαδο. Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, το καγιέν χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε να καραμελώσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον γαλοπούλας και αφήνουμε για άλλα λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη. Ανακατευουμε τον ωμό κιμά με τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και φτιάχνουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 30- 40 λεπτά για τα μεγάλα μπιφτέκια. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, βάζουμε το μπιφτέκι, μαρούλι, sauce της αρεσκείας μας και προαιρετικά άλλα λαχανικά.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 219 kcal
Υδατάνθρακες: 11.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.5 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.