MATCHA MAIDEN ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

matcha maiden  μους λευκής σοκολάτας

 

Yλικά για 4 μερίδες:

1 κ.σ. matcha maiden powder

1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη ή 1 ½ φύλλο ζελατίνης

4 κ.σ. καυτό νερό

2 κρόκους αυγού

100 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

½ κούπα κρέμα γάλακτος

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό για να μαλακώσει και στη συνέχεια την αφαιρούμε από το νερό και τη διαλύουμε σε 4 κ.σ. καυτό νερό. Διαλύουμε το matcha maiden σε ελάχιστο καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πάστα και το προσθέτουμε στη διαλυμένη ζελατίνη. Σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε την πάστα matcha maiden. Λιώνουμε τη λευκή κουβετούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε και αυτήν στο μίξερ σταδιακά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ, τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και την ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Γεμίζουμε 4 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 243 kcal

Υδατάνθρακες: 15.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.3 γρ.

Λιπαρά: 19.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 11.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.1 γρ.