ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ LIGHT

Κουραμπιεδες light

Υλικά για 30 κουραμπιεδάκια:
270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κούπα φιλέ αμυγδάλου
125 γρ. βούτυρο light
1 αυγό
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. baking powder

Επιπλέον 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα..

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μίξερ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε στον κάδο και το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μαρίζ. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Χωρίζουμε σε 30 μπαλάκια, πλάθουμε στρογγυλά κουραμπιεδάκια και πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λακάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κουραμπιεδάκι ( 1/30 συνταγής)
Ενέργεια: 68.6 kcal
Υδατάνθρακες: 9.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.4 γρ.
Λιπαρά: 2.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.