ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΤΑΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ

Μοσχαρίσια ταλιατα με σιτάρι

Yλικά για 2 μερίδες:
Για την ταλιάτα
2 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα) 200 γρ. το καθένα
2 κ.g. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι
Για το σιτάρι
100 γρ. σιτάρι
½ κούπα ροδι
3 κ.σ. μαύρες σταφίδες
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ροδιού
4 κ.σ. ρόδι
2 κ.γ. μέλι

 

Εκτέλεση
Για το σιτάρι
Ξεπλένουμε καλά το σιτάρι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το σιτάρι με το ρόδι, τις σταφίδες και το σχοινόπρασο και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν είναι απαραίτητο.
Για την ταλιάτα
Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και τη φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα, ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή για λίγα παραπάνω λεπτά αν τη θέλουμε καλοψημένη.
Για τη σάλτσα ροδιού
Με σουρωτήρι παίρνουμε το χυμό από το ρόδι και το ρίχνουμε στο σκεύος που ψήσαμε την ταλιάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη.

 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)
Ενέργεια: 465 kcal
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Πρωτεΐνη: 34.1 γρ.
Λιπαρά: 19 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ.