ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ NOVEMBER ΚΑΙ KALE

Πεστο με αγουρέλαιο και kale

Υλικά για 4 μερίδες:
350 γρ. μακαρόνια
80 ml εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο NOVEMBER
2 κούπες kale
35 γρ. κουκουνάρι (ή καρύδια)
40 γρ. ζεμύθα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες τις συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε και στραγγίζουμε το kale. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε πολύ καλά το kale, το αγουρέλαιο NOVEMBER, το κουκουνάρι, τη ζεμύθα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πάρουμε μία σάλτσα πέστο με την επιθυμητή σύσταση. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα πέστο με τα μακαρόνια και σερβίρουμε με έξτρα ζεμύθα.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 469 kcal
Υδατάνθρακες: 68 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.5 γρ.
Λιπαρά: 17.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6 γρ.