ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ, ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

Σκιουφιχτα με σάλτσα ελιάς

Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά
350 γρ. σκιουφιχτά
10 ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες
400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης (ή άλλες κόκκινες πιπεριές)
1 κ.σ. πάστα ελιάς
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
¼ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σκιουφιχτά, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει μία βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό για περίπου 12-14 λεπτά. Σουρώνουμε, σερβίρουμε με σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 395 kcal
Υδατάνθρακες: 69.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.6 γρ.
Λιπαρά: 4.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.