ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BROWNIES

Χριστουγεννιατικα Brownies 

Υλικά για 16 μερίδες:
Για τα brownies:
400 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
2 αυγά
1/3 κούπας (35 γρ.) άγλυκο κακάο
80 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
2-4 κ.σ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή ρυζιού)
2 κ.σ. baking powder
40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι

Για τo γλάσο:
50 γρ. λευκή σοκολάτα
2-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Για τα brownies:
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ25 εκατοστά τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα brownie και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 ίσα τετραγωνάκια.
Για το γλάσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το χρώμα, ανακατεύουμε καλά. βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και στολίζουμε τα δεντράκια.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/16 συνταγής):
Ενέργεια: 145 kcal
Υδατάνθρακες: 25 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 4.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.