GLUTEN FREE ΠΙΤΣΑ ΠΟΛΕΝΤΑ

Πίτσα πολεντα

Yλικά για 1 πίτσα (2 μερίδες):
Για την πολέντα:
½ κούπα πολέντα
2 κούπες ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι κα πιπέρι
Για την πίτσα
½ κούπα σάλτσα ντομάτας
120 γρ. μοτσαρέλα και ρεγκάτο light
6 μανιτάρια σε φέτες

λίγη ρόκα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για την πολέντα
Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την πολέντα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ανακατεύοντας διαρκώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς έτσι ώστε να μην κολλήσει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει. Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε με τα χέρια μας την πολέντα σαν ζυμάρι με πάχος 0.5 εκ.

Για την πίτσα
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στην πολέντα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 298 kcal
Υδατάνθρακες: 33.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.