MATCHA MAIDEN ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

matcha maiden βασιλoπιτα

Υλικά για 16 κομμάτια:
2 κ.σ. matcha maiden
380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
80 ml γάλα 1,5%
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ .matcha maiden
Εκτέλεση
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά χτυπώντας ενδιάμεσα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε και το ξύσμα και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το matcha maiden και το baking. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των υγρών ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέτουμε εναλλάξ και λίγο από το γάλα, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να μη χαθεί ο όγκος. Αλευροβουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα περίπου 30 εκ. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Αφήνουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε από το ταψί και αφήνουμε σε μία σχάρα για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε από πάνω το μείγμα matcha με ζάχαρη και γράφουμε τη χρονολογία ή γαρνίρουμε προαιρετικά με γλάσο.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι συνταγής
Ενέργεια: 189 kcal
Υδατάνθρακες: 37.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.8 γρ.
Λιπαρά: 4.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.