ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Κινοα με μανιταρια και καρυδια

Υλικά για 4 μερίδες:
1 κούπα τρίχρωμη κινόα
150 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
¼ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε μέχρι να βγάλουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους για 7-8 λεπτά, προσθέτοντας το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την κινόα, τα καρύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι και προαιρετικά έξτρα πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 290 kcal
Υδατάνθρακες: 30.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.2 γρ.
Λιπαρά: 14.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.