ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κους κους με κοτοπουλο και αβοκάντο

Yλικά για 4 μερίδες:
Για το κοτόπουλο:
200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο (ή 200 γρ. από leftovers κοτόπουλου)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι και πιπέρι
Για το κους κους:
1 κούπα κους κους
1 κούπα ζωμό λαχανικών (ή κότας)
1 μικρό αβοκάντο
αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
30 ml νερό
1 χούφτα φρέσκο άνηθο
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη
Για το κους
Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό και προσθέτουμε το κους κους. Αφήνουμε εκτός εστίας για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο σε κυβάκια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το νερό αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω από το κους κους και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιανδρο)
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 290 kcal
Υδατάνθρακες: 41.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 18.3 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5.6 γρ.