ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ

Μπιφτεκια από φασολια μαυροματικα

Yλικά για 8 μπιφτέκια:
2 κούπες βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
2/3 κούπας αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χρωματιστή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και με ένα πιρούνι ή ένα πολτοποιητή λαχανικών τα πατάμε μέχρι να γίνουν πολτός με κομμάτια από φασόλια. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τα μπιφτέκια. Σχηματίζουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)
Ενέργεια: 221 kcal
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
Λιπαρά: 7.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.