ΠΟΥΡΕΣ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

πουρες σελινόριζας

 

Υλικά για 4 μερίδες:
1 σελινόριζα
1 λευκό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
500 ml γάλα 1,5% για το βράσιμο και άλλα 50 για τον πουρέ
1 λίτρο νερό
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 1 αποξηραμένο)
2 κ.σ. βούτυρο ελαφρύ (με μειωμένα λιπαρά)
1 κ.γ. μέλι
αλάτι & πιπέρι

προαιρετικά λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα αναμειγνύουμε το νερό με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε τη σελινόριζα και το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά (στο 1/3 της πλήρους ισχύος), σκεπάζουμε και αφήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βράσουν τα κομμάτια της σελινόριζας. Απομακρύνουμε την περίσσεια υγρών, σουρώνοντας και κρατάμε τα λαχανικά. Με ραβδομίξερ χειρός ή σε πολυκοπτικό μηχάνημα πολτοποιούμε τα λαχανικά προσθέτοντας το βούτυρο, αλάτι και το μέλι μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή σύσταση πουρέ.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Ενέργεια: 188 kcal
Υδατάνθρακες: 27.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.9 γρ.
Λιπαρά: 4.5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.