ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

Σούπα με φινοκιο

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
1 μεγάλο φινόκιο (600 γρ.)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα (300 γρ.)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
3 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
2 κ.σ. κρουτόν
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ. Κόβουμε το φινόκιο σε φέτες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε την πατάτα και το φινόκιο και αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν προσθέτοντας τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένο το καπάκι για περίπου 40 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομίξερ χειρός και προσθέτουμε νερό ή ζωμό αν χρειάζεται για να πάρουμε την επιθυμητή υφή σούπας. Γαρνίρουμε με κρουτόν και προαιρετικά με έξτρα ελαιόλαδο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 195 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
Λιπαρά: 6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.