ΣΟΥΠΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Σουπα από σελινοριζα

Υλικά για 4 μερίδες:
1 σελινόριζα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα γάλα 1,5%
50 ml κρέμα γάλακτος light
5 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
1½ κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι)
½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο, το μέλι και ανακατεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουμε μία βελουτέ σούπα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό και αλάτι). Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 155 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.5 γρ.
Λιπαρά: 5.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.3 γρ.