ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

Ταρτακια με πολεντα

Yλικά για 10-12 ταρτάκια
Για τα ταρτάκια με πολεντα:
½ κούπα πολέντα
2 κούπες ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι κα πιπέρι
Για τη γέμιση
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
50 γρ. τυρί κρέμα light
80 γρ. γάλα 1,5%
¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Για την πολεντα
Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την πολέντα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ανακατεύοντας διαρκώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς έτσι ώστε να μην κολλήσει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει. Χωρίζουμε την πολέντα σε 10-12 μέρη και γεμίζουμε θήκες σιλικόνης για τάρτες σχηματίζοντας ένα στρώμα πολέντας πάχους 0.5 εκατοστού.

Για τη γέμιση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα μανιτάρια βγάλουν και πιουν τα υγρά τους, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις η γέμιση κρυώσει προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα ταρτάκια μέχρι τα 2/3 τους με το μείγμα κοτόπουλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά ταρτάκι
Ενέργεια: 108 kcal
Υδατάνθρακες: 11.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.5 γρ.
Λιπαρά: 3.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.