ΨΗΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΟΥ

Ψητές φετες λαχανου

Yλικά για 2 μερίδες:
1 μέτριο κεφάλι μωβ λάχανο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
2 κ.σ. μέλι
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα και πλένουμε καλά το λάχανο. Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε φαρδιές φέτες (περίπου 2-3 εκ.) το λάχανο και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε 4 φέτες λάχανου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι το πιπέρι, το σκόρδο και το λάδι και με αυτή την πάστα αλείφουμε τις φέτες λάχανου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά. Ενώ το λάχανο ψήνεται ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα βαλσαμικού με το μέλι. Ανοίγουμε το φούρνο και αλείφουμε τις φέτες με ένα πινέλο με το μείγμα, κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά φέτα λάχανου (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 114 kcal
Υδατάνθρακες: 21.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.9 γρ.
Λιπαρά: 3.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.