MATCHA MAIDEN FLATBREADS

matcha maiden flatbreads

Flatbreads με αυγό ποσέ
Υλικά για 4 πιτάκια:
2 κ.σ. matcha maiden light my fire
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
αλάτι

Για τα αυγά:
4 αυγά
νιφάδες τσίλι ή κόκκινου πιπεριού
αλάτι και πιπέρι
μεμβράνη για φούρνο

 

 

 

Εκτέλεση:
Για τα flatbreads
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη matcha maiden με αλεύρι το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Για τα αυγά:
• Σε ένα βαθύ μικρό μπολ διαμέτρου 8-10 εκατοστών τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη που να σκεπάζει όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και να εξέχει αρκετά προς τα έξω.
• Λαδώνουμε εσωτερικά τη μεμβράνη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό.
• Κλείνουμε τη μεμβρανη στρίβοντας το πάνω μέρος της φτιάχνοντας ένα πουγγί.
• Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάζουμε τα πουγγιά αυγού καιεπειδή έχουν την τάση να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα κρατάμε βυθισμένα στο νερό με μια λαβίδα για 4 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αυγό και κόβουμε το μέρος της μεμβράνης που εξέχει με ένα ψαλίδι, ανοίγουμε προσεκτικά το πουγγί και βάζουμε το αυγό πάνω στη φέτα ψωμιού και το αβοκάντο.
• Γαρνίρουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

 
Διατροφικές πληροφορίες ανά πιτάκι:
Ενέργεια: 94 kcal
Υδατάνθρακες: 15.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.3 γρ.
Λιπαρά: 3.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.