ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Αλμυρό κεικ γλυκοπατάτας

Υλικά (για 12 κομμάτια):
500 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. cottage cheese
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano
25 γρ. τριμμένo τσένταρ
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. σκόνη τσίλι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι. Προσθέτουμε τα αυγά, το cottage και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, την παρμεζάνα, το τσένταρ και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα το κέικ αυτή βγει στεγνή.
Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι
Ενέργεια: 120 kcal
Υδατάνθρακες: 17 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,86 γρ.
Λιπαρά: 4,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.