ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Αρνί με γλυκοπατάτες φούρνου


Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά
Για το αρνί
2 καρέ αρνιού (περίπου 1 κιλό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο
1 μικρή χούφτα θυμάρι
1 μικρή χούφτα δυόσμο
1 μικρή χούφτα δεντρολίβανο
1 μικρή χούφτα μαϊντανό
¾ κούπας τριμμένο ψωμί
1½ κ.σ. μουστάρδα dijon
αλάτι και πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες
1 γλυκοπατάτα (500 γρ.)
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
1 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το αρνί
• Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι για άρωμα.
• Σοτάρουμε τα παΐδάκια του αρνιού για 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε υψηλή φωτιά ώστε να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλείφουμε την πλευρά του δέρματος με τη μουστάρδα dijon.
• Περνάμε το ψωμί, τα μυρωδικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο από το μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα.
• Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα τριμμένου ψωμιού ομοιόμορφα και πιέζουμε ελαφρώς ώστε να κολλήσει στη μουστάρδα.
• Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπάμε το αρνί με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αρνί από το φούρνο και το αφήνουμε σε ξύλο κοπής να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Για τις γλυκοπατάτες
• Πλένουμε καλά τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε με τη φλούδα σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ. σ. μουστάρδα dijon, 1 κ.σ. μέλι και αλείφουμε καλά τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
• Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες με περίπου 1 κούπα νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
• Σερβίρουμε 3 παϊδάκια αρνιού ανά μερίδα με 2 κομμάτια γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 501 kcal
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Πρωτεΐνη: 33 γρ.
Λιπαρά: 24 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 7.5