ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Καλαμακια κοτοπουλου με ψητή γλυκοπατάτα
Μερίδες Συνταγής: 4


Υλικά

Για τα καλαμακια κοτοπουλου
500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι & πιπέρι

Για τη γλυκοπατάτα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα (600 γρ.)
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση

Για τα καλαμακια κοτοπουλου
• Κόβουμε τα φιλέτο κοτόπουλου σε κυβάκια και το αλείφουμε με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι & πιπέρι
• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε φέτες 3 εκ.
• Σε 8 καλαμάκια για σουβλάκι περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου και φετάκια κρεμμυδιού και πιπεριών εναλλάξ.
• Σε γκριλιέρα ή στο φούρνο ψήνουμε τα καλαμάκια, για περίπου 20-25 λεπτά συνολικά.

Για τη ψητή γλυκοπατάτα
• Πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ή μέχρι η γλυκοπατάτα να ψηθεί και να μαλακώσει.
• Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 309 kcal
Υδατάνθρακες: 23.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 31 γρ.
Λιπαρά: 11.6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.6
Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.